— Anna Mäkelä

Äitiyspakkauskin lähtee Kiinaan

Vuosi sitten Suomen Kuvalehti kirjoitti äitiyspakkauksen aasialaistumisesta. Minäkin vaadin silloin kotimaisuuden ja ekologisuuden lisäämistä KELAn hämäriin kilpailutusperusteisiin (http://www.annamakela.fi/aityspakkaus.html). Muutama äiti jatkoi keskustelua Helsingin Sanomien yleisönosastolla ja valitti mm. äitiyspakkauksen tuotteiden rumuudesta ja "ei-sukupuolineutraaleista" väreistä (=pojat eivät voi pitää keltaista). Nyt sitten Helsingin Sanomat on tarttunut samaan aiheeseen. Ja surukseni kertoo, että lähes kaikki pakkauksen tuotteet ostetaan nyt Kiinasta. Mitähän kuuluu Marlonille, joka viime vuotisen äitiyspakkauksen potkupukutarjouskilpailun hävittyään joutui jo laittamaan väkeä pihalle? KELA ei ehkä EU-aikana voi asettaa suomalaisuutta kriteeriksi kilpailutuksessa. Mutta ekologisuuden kyllä voisi. Ja satavarmasti on epäekologisempaa rahdata valmiita potkupukuja Aasiasta kuin tuoda puuvillaa rahtina. Marlon ei ole Perlos, mutta surettaa minua niiden muutamien kymmenienkin pienipalkkaisten keski-ikäisten naisten jääminen työttömäksi.
Jaa sivu: