— Anna Mäkelä

Tuotantokuluja

Vaalityössä vastenmielisintä on laskujen maksaminen. Koska kotisivuni valmistuivat jo syksyllä, en ollut vielä kajonnut vaalitiliini. Esitteen ensimmäisen painoksen lasku kirpaisee, mutta onneksi esitteestä tuli tosi hyvä! Erilaiset kerjääjät ja myyntimiehet ja –naiset lähestyvät myös nykyään päivittäin. Huippu oli televisiomainosfirma, joka tarjosi 24 000 eurolla ”reittiä ääniharavaksi”. Nuorukainen kuulosti hämmästyneeltä, kun sanoin, ettei minulla tosiaan ole varaa siihen. ”Sepäs ikävää. Äänestäjien mielestä sellaiset ehdokkaat, jotka mainostavat televisiossa, ovat tosissaan.” No, ehkä jonkun äänestäjän mielestä ovat. Minusta politiikka ei voi olla vain rikkaiden keski-ikäisten peli, johon voi käyttää rajattomasti aikaa ja rahaa. Myös tavallisten keskituloisten perheenäitien täytyy voida vaikuttaa asioihin. Onneksi hyvässä kampanjassa tärkeintä ei ole raha vaan hyvä porukka - tai hyvä "tuote", kuten kampanjoitaessa pitäisi itseään ajatella. :)
Jaa sivu: