— Anna Mäkelä

En jaksa enää näitä äijiä

Suomen Tietotoimiston uutisia: Suomalaisista 58 prosenttia olisi valmis rajoittamaan oikeutta lapsen kunnalliseen päivähoitoon, jos lapsen molemmat vanhemmat ovat kotona. Tämä mielipide on ymmärrettävä, mutta aika harvoin molemmat vanhemmat ovat kotona. Enemmän ihmetyttää Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kari Välimäen lausunto uutisen yhteydessä: "Välimäki ei rajaisi päivähoito-oikeutta. Hän uskoo, että vanhemmat tuovat lapsen hoitoon vain, jos se on lapsen edun mukaista. - Voisiko vanhemmat ja lapset pakottaa lailla olemaan yhdessä? Se olisi vaikeaa, jos aitoa motivaatiota ei ole, Välimäki sanoo Aamulehdessä." Siis MITÄ tämä herra oikein ajattelee suomalaisista perheistä? Että esimerkiksi minä ja mieheni käymme töissä vain siksi, ettei HUVITA olla omien lasten kanssa? Tällä viikolla mieheni on työmatkalla, ensisijaisesti ansaitsemassa rahaa josta voi maksaa veroja mm. päiväkotien ylläpitoa varten. Minä huolehdin lasten viemisestä ja tuomisesta päiväkotiin. Kello viiden jälkeen pesen pyykkiä, laitan ruokaa, syötän lapset, tiskaan tuttipullot ja nukutan lapset ja itseni klo 21. Siinä sivussa minäkin käyn töissä ja maksan palkastani veroja, joista mm. Kari Välimäen palkka maksetaan. Jos joku maksaisi asuntolainani korot ja takaisi minulle vakituisen, koulutustani vastaavan työpaikan viiden kotiäitivuoden jälkeen, voisin mielelläni löysätä vähän ja nauttia lapsistani. Niin kauan kuin kotiäitiys ei ole mahdollista, kansliapäälliköt saisivat pitää suunsa tukossa. Mistä lyödään vetoa, ettei Välimäki ole uransa ohessa hoitanut 50% vastuuta perheestä.
Jaa sivu: