— Anna Mäkelä

Jep jep, pidetään valta miehillä

Naiskiintiöitä ei tule, uutisoi Talous-Sanomat. (http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=106&news_id=20074492&rss=13) Isot puolueet vastustavat niitä, joten edes vaalit eivät muuta tilannetta. Jep jep. Usein kuultu argumentti on, että tärkeintä on saada kuhunkin tehtävään pätevin ihminen. On vain vähän vaikea uskoa, että näin on nyt, kun johtajista vain murto-osa on naisia. Monissa yhtiöissä - ja muillakin työpaikoilla - on varmasti päteviä naisia, jotka eivät saa ansaitsemaansa kannustusta, asemaa ja palkkaa. Eivätkä myöskään tuo yritykselle kaikkea osaamistaan, koska joutuvat pitämään kynttiläänsä vakan alla. Naiskiintiöiden tuominen yritysten hallitusten tasolle pakottaisi myös huomaamaan naiset ja kannustamaan heitä alusta asti uralla etenemisessään. Vaan ehkä Nokia tekee poikkeuksen ja esittää hallitukseen lisää naisia?
Jaa sivu: