— Anna Mäkelä

Ok, ei sitten anneta opiskelijoille mitä he haluavat

Tiedekuntaneuvostossa päätettiin tänään seuraavien kolmen vuoden rahanjaosta. Tiedekunta saa rahansa yliopistolta tietyin kriteerein ja yliopisto rahat Opetusministeriöltä tietyin kriteerein, jotka vaikuttavat myös tiedekunnan sisäiseen rahanjakoon. Opetusministeriö maksaa tietystä määrästä maistereita. Maisterien lukumäärä on laskennallinen, koska oikeasti maksetaan suoritetuista opintopisteistä. Viestintä on suosittu sivuaine; tiedekunnan ulkopuolisia sivuaineopiskelijoita voimme ottaa vain murto-osan halukkaista. Mutta taitaa sekin murto-osa jäädä jatkossa ottamatta. Rahaa nimittäin tulee ministeriöltä vain heidän päättämästään opintopistemäärästä. Sen yli tuotetut opintopisteet eivät tuota laitokselle mitään - vaikka tottakai niiden aikaansaaminen vie opettajien työaikaa. Opiskelijoiden kannalta tämä todennäköinen sivuainehanan täysi sulkeminen on kurjaa, koska monet haluaisivat opiskella viestintää sivuaineena; siitä kun on työelämässä hyötyä. Mutta laitos ei voi laittaa resursseja sellaiseen, mistä ei saa mitään vastineeksi.Muuten jäävät palkat maksamatta. Suhteellisen älytöntä koulutuspolitiikkaa.
Jaa sivu: