— Anna Mäkelä

Vaippailua

Sain tänään palautetta vaippa-mainoksistani. Yksi kampanjatuotteeni on kestovaippojen lisäimu (siis flanellinen kaistale, joka kääritään varsinaisen vaipan sisään imutehoa parantamaan), ja nyt sellaisen saanut vaippayrittäjä laittoi sähköpostia ja kiitti. Hän esitti myös, että kestovaippojen arvonlisäveroa pitäisi alentaa ja kertakäyttövaipoille määrätä haittavero, jotta hänen kaltaisensa yksityisyrittäjät voisivat pärjätä kilpailussa suurille kansainvälisille vaippamerkeille. Olen itsekin miettinyt tuota kertakäyttövaippojen haittaveroa. Se on kuitenkin mielestäni liian ankara keino ja raippaisee juuri lapsiperheitä, joilla muutenkin on tiukkaa rahasta ja ajasta. Ennemminkin äitiyspakkaukseen pitäisi saada kestovaippaseteli, jolla voisi ostaa lähellä valmistettuja vaippoja ja tutustua näin kestovaippailuun. Monihan pitää sitä hirveän hankalana eikä siksi jaksa perehtyä aiheeseen - mikä on ymmärrettävää, vauva-aikana kun on aika paljon mietittävää muutenkin. Kokeiltuaan useimmat eivät kuitenkaan enää siirtyisi mistään hinnasta kertakäyttövaippoihin. Emme mekään. Se jätemäärä on ihan uskomaton, ja vaipat tulevat hirveän kalliiksikin. Ja sitä paitsi kestovaipat ovat todella söpöjä.
Jaa sivu: