— Anna Mäkelä

Eläkkeet kansalle

Olin tänään tutkijoiden, taiteilijoiden, kääntäjien ja muiden lainsuojattomien kanssa mielenosoituksessa Eduskuntatalon portailla. Ihmisiä oli varmasti satoja. Tilaisuus alkoi Apurahatutkijan bluesilla, jonka on säveltänyt kollegani tutkijavaimo Outi Ampuja ja jota oli esittämässä toinen kollegani kuukauden ikäisen vauvansa kanssa. Työvoimaviranomaisten järjettömyyttä kuvaavien kertomusten jälkeen istuvat kansanedustajat tulivat sitten selittelemään. Moni taiteilija ja tutkija on ilman sosiaaliturvaa, koska heidät katsotaan yrittäjiksi tai opiskelijoiksi. Hienoa että joku muukin poliitikko kuin minä on herännyt huomaamaan tämän epäkohdan :) - sen verran suopeita mm. Tuula Haataisen ja Kari Uotilan lupaukset olivat. No, kohta nähdään onko niillä katetta.
Jaa sivu: