— Anna Mäkelä

Kaikki työ on tärkeää. Lapsiperheiden puolesta.

Kardinaalivirhe kansanedustajaehdokkaalta: unohdin tyystin hehkuttaa täällä blogissani, että päivän Hesarissa vaalitarkkailija kehuu iskulauseeni "Parempi arki" menevän suoraan äänestäjän sydämeen. "Juhlissa on tosiaan aina hauskaa, mutta arjessa olisi parantamisen varaa." Vielä kuukausi sitten olin kohtuullisen tyytyväinen sloganiniini. Nyt kun on kampanjan aikana nähnyt kymmeniä muita iskulauseita, kaikki tuntuvat kuitenkin yhtä banaaleilta. Jokaisen vastuullisen kampanjapäällikön tulisikin kieltää iskulauseet ehdokkaiden yhteismainoksissa, koska joukossa niiden typeryys vielä korostuu. Jotenkin "arjen asiantuntija", "vakaumuksena välittäminen" ja "pidetään huolta" vain kuulostavat latteilta ja samanlaisilta, kun niitä on 34 rivissä. Joukosta toki erottuu vantaalaisdemari Simo Pokin iskulause "Pokilla on porkkana." Tosin ainakin minussa se herättää fallosentrisiä mielikuvia, ja äkkiä ei teekään yhtään mieli ajatella koko Simo Pokkia. Ja sopisiko Sari Sarkomaalle kuitenkin Jane Austen -valikoimasta nykyistä "Järki ja tunteet" -slogania paremmin "Ylpeys ja ennakkoluulo?"
Jaa sivu: