— Anna Mäkelä

Kello kahdeksan asemalla, karvalakkiensa alla

Vaalityöpäivä alkoi 7.45 Espoon asemalla esitteitä jakaen. Yllättävän moni työmatkalainen ottaa vaalipropagandaa luettavaksi junamatkalle. Kieltäytyjistäkin suurin osa kiittää kohteliaasti, moni kertoo myös jo äänestäneensä. Hienoa että vaalit kiinnostavat ihmisiä. Välillä käy vähän sääliksikin kansalaisia. Joka kulman takana joku itseään kansakunnan pelastajana pitävä wanna-be-poliitikko tyrkyttää omaa hymyilevää kuvaansa viattomille ihmisille, jotka ovat vain matkalla töihin tai opiskelemaan. Mutta ilmeisesti vaaliväsymys ei vielä vaivaa kansaa, sen verran väkeä kauppakeskuksissa riittää edelleen. (Otsikko on muuten mukailtu Eppu Normaalin biisistä: "Kello neljä asemalla, karvalakkiensa alla kukin omaten samalla lailla ajattelevan päänupin." Ja ei, en allekirjoita sen tasapääideologiaa.)
Jaa sivu: