— Anni Sinnemäki

Vakautta myrskyssä

Kansainväliset rahoitusmarkkinat myrskyävät, joten nyt tarvitaan aaltojen murtamista. Suomi ei voi yksin pysäyttää talouden myrskyä, mutta sen aiheuttamia vahinkoja voidaan vähentää. Kunnat ovat pian päättämässä ensi vuoden rahojen käytöstä. Nyt on luotava työtä ja vakautta.

Markkinoiden kriisistä selviämisessä on tärkeää, että ihmisten luottamus tulevaisuuteen säilyy mahdollisimman hyvin. Kunnat voivat auttaa satsaamalla rahaa esimerkiksi rakentamiseen ja korjaamiseen. Yksityisen talouden hidastuessa kuntien ei pidä ryhtyä säästämään, koska se syventää taantumaa entisestään. Nyt on kuntakeynesiläisyyden aika!

Tämä tarkoittaa sitä, että nyt on oikea aika korjata homekoulut ja tehdä energiatehokkuutta parantavia sijoituksia. Nämä investoinnit ovat joka tapauksessa välttämättömiä, joten ne kannattaa tehdä nyt. Laskusuhdanteessa on sitä paitsi halvempaa rakentaa ja korjata. Säilyttämällä kuntien työpaikat, annetaan monille ihmisille tarvittavaa luottamusta tulevaan.

Omassa taloudenpidossa kannattaa olla harkitseva, mutta jos ylimääräistä rahaa on, kannattaa kuluttaa kotimaisia palveluja. Se auttaa pitämään ihmiset töissä ja tuo vakautta myrskyn keskelle.

Jaa sivu: