— Anni Sinnemäki

Surullinen päivä

Koko maailma seuraa Japanin Fukushiman ydinvoimalassa tapahtunutta onnettomuutta. Tietojen mukaan reaktorisydän on ehkä sulamassa ja ilmaan on päässyt radioaktiivinen pilvi.

Nyt tärkeintä on keskittyä ihmisten turvaamiseen säteilyltä mahdollisimman nopeasti. Tshernobylin inhimillisen tragedian ei pidä antaa toistua.

STUKin pääjohtajan Jukka Laaksosen mukaan räjähdyksen seuraamukset voivat olla samaa suuruusluokkaa kuin Tshernobylin ydinturmassa vuonna 1986. Onnettomuuden pitäisi olla herätyskello sille, että ydinvoima on ihmiskunnalle hyvin haavoittuva tapa tuottaa energiaa.

Ydinonnettomuus on eräs vakavimmista seurauksista Japanin luonnonkatastrofista. Suomen on tarjottava viipymättä apua maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttamaan jälleenrakennustyöhön Japaniin, jos maa sitä pyytää.

Jaa sivu: