— Anni Sinnemäki

Hallitusneuvotteluiden toisesta kierroksesta

Hallitusneuvotteluja jatketaan samalla kuuden puolueen pohjalla, jotka neuvottelivat viimeksi. Mukana ovat vihreiden lisäksi kokoomus, SDP, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit. Me vihreät olemme koko ajan uskoneet, että tuolla hallituspohjalla pystytään uudistamaan Suomea; tekemään oikeudenmukaista veropolitiikkaa, kaventamaan tuloeroja sekä vahvistamaan ilmaston- ja luonnonsuojelua. Siksi lähdemme neuvotteluihin myönteisellä asenteella ja täynnä uudistusintoa.

Meille on keskeistä, että tuleva hallitus on sosiaalisesti oikeudenmukainen ja ympäristömyönteinen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että

- uusille ydinvoimaloille ei anneta periaatepäätöksiä.

- köyhyyttä vähennetään muun muassa sadan euron korotuksella perusturvaan.

- ilmaston- ja ympäristönsuojeluun panostetaan vahvasti esimerkiksi ilmastolain muodossa.

Hallituksen muodostaminen on ollut poikkeuksellisen vaikeaa. Vihreät tuntevat vastuunsa tässä tilanteessa. Samalla vakavuudella jolla suhtaudumme ympäristön tilan parantamiseen suhtaudemme myös siihen, että neuvotteluissa täytyy löytää yhteisiä näkemyksiä vaikeista asioista.

Jaa sivu: