— Ari Heikkinen

Saksan vihreät onnittelivat

Ari Heikkinen blogikuva100pxSaksan Vihreiden puheenjohtaja Reinhardt Bütikofer soitti tänään ja onnitteli meitä vaalivoitosta. Bütikofer oli hyvin kiinnostunut hallitusneuvotteluasetelmista ja hän toivottikin meille onnea ja menestystä.

Kovin kohteliaan kiinnostuneelta Euroopan suurimman ja mahtavimman vihreän puolueen puheenjohtaja vaikutti: Saksassa vihreiden meno porvarihallitukseen olisi asenteellisesti erittäin vaikea asia. Meidän kokemuksiamme hän mielellään seuraa.

Bütikofer pahoitteli puheenjohtajakollegansa putoamista eduskunnasta ja ihmetteli miten sellainen ylipäätään on mahdollista. Vaalijärjestelmämme puutteet eivät ole hänelle ennestään tuttuja - saksalainen vaalijärjestelmämalli toteuttaa suhteellisuusperiaatetta huomattavan tehokkaasti.

Jaa sivu: