— Ari Heikkinen

Vaalirauhaa ja reilua peliä

Ari Heikkinen blogikuva100pxKahdeksan eduskuntapuolueen puoluesihteerit toitottivat eilen vaalirauhaa ja reilua peliä tiedotteella, joka ei suuremmin huomiota herättänyt. No, ei siinä paljoa kyllä sanottukaan!

Alkuperäiseen versioon tiedotteesta kirjasin huolen vaalipäivän kampanjoinnin luonteesta. Ennakkotietojen mukaan se ei välttämättä olekaan aivan niin hiljainen kuin Suomessa on perinteisesti tapana. Päinvastoin, vastakkainasettelua saatetaan korostaa aivan viime metreille, varsinaisen äänestyspäivän loppuun saakka. Ja vaalikampanjat näkyvät jopa vaalipaikkojen lähistöllä.

Olisin toivonut, että puoluesihteerit olisivat yhdessä kyenneet hiukan tätä rauhoittelemaan. Minusta vaalipäivän tapahtumien ja kampanjoinnin suhteen ehdokkaiden on oltava erityisen hienovaraisia, jotta vaalirauha säilyy. Siksi kampanjatunnuksetkin on syytä pitää reilun välimatkan päässä vaalipaikoista. Tämä muotoilu ei kaikille kollegoille sopinut, joten tyydyimme alla olevaan.

Hei! Käykää kaikki äänestämässä! Minä jo ehdin tehdä sen, eikä se sattunut yhtään!


Puoluesihteerit peräänkuuluttavat vaalirauhaa ja reilua peliä


Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit kannustavat ehdokkaita ja heidän tukijoitaan aktiiviseen vaalitoimintaan, jossa kansalaisia kohdataan myönteisissä merkeissä. Kansanvalta näyttää voimansa kampanjatoiminnassa, jossa asiat törmäävät, eivät ehdokkaat tai puolueet. Vaalikampanja on iloinen asia. Reilu peli on kaikkien etu.

Ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona (tai huomenna, ylihuomenna) ja näissä vaaleissa on runsaasti aivan uusia äänestyspaikkoja. Kun äänestys saapuu kauppakeskuksiin ja kirjastoihin, muu arkinen toiminta siellä jatkuu.

- Puoluesihteerit toivottavat tervetulleeksi ne mahdollisuudet, jotka monet kauppakeskukset ovat tarjonneet kansalaisten ja ehdokkaiden kohtaamiseen. Ovensa sulkeneille kauppakeskuksille puoluesihteerien viesti on selkeä: kauppakeskukset ovat nykyajan toreja ja julkista tilaa, joissa myös keskustelu ja kampanjointi vaalien alla pitää olla sallittua.

Puoluesihteerit järjestävät yhteisen katutapahtuman tiistaina 13.3. klo 12-13 Helsingissä Kolmen sepän patsaalla ja teemana on

Äänestäminen kannattaa aina!

Ulla Achrén
Maarit Feldt-Ranta
Ari Heikkinen
Annika Kokko
Jarmo Korhonen
Hannu Purho
Aulis Ruuth
Taru Tujunen


Partisekreterarna efterlyser valfred och rent spel


Riksdagspartiernas partisekreterare uppmuntrar kandidaterna och deras anhängare till aktivt valarbete där man möter medborgarna i positiva tecken. Demokratin visar sin styrka i valkampanjer där sakfrågorna ställs mot varandra, inte kandidaterna eller partierna. Valkampanjen skall vara en glad sak - rent spel är till fördel för alla.

Förhandsröstningen inleds på onsdagen, och i detta val finns många alldeles nya förhandsröstningsställen. Då röstningen sker i köpcentrum och bibliotek, fortsätter även den vardagliga verksamheten där.

Partisekreterarna välkomnar de möjligheter som många köpcentrum erbjudit så att medborgarna och kandidaterna kan mötas. Till de som stängt dörrarna är sekreterarnas budskap klart: köpcentrumen är dagens torg och offentliga utrymmen, där också debatt och kampanjer inför val borde vara tillåtna.

Partisekreterarna arrangerar ett gemensamt gatumöte den 13 mars klockan 12-13 vid Tre Smeder i Helsingfors. Temat är "Det lönar sig alltid att rösta".


Jaa sivu: