— Ari Heikkinen

Osavoitto taistelussa ydinvoimaa vastaan

Ari Heikkinen blogikuva100pxLoviisan valtuusto taipui eilisiltana paikallisen vahvan vastustuksen edessä ja hylkäsi äänin 16-11 kaupunginhallituksen esityksen myydä ydinvoimalatontti saksalaiselle ydinvoimajätti E.ON:lle.

Kokousta edelsi vaikuttava mielenosoitus. Vihreistä liikkeellä olivat monien paikallistoimijoiden lisäksi varapuheenjohtajamme Janne Länsipuro ja kansanedustaja Heidi Hautala.

Avointa päätöksentekoa halventava tapa kähmiä kauppaa salassa näytti olevan olennainen tekijä valtuuston päätöksessä. Päätös osoittaa kuitenkin myös, aivan kuten Uudenmaan uraanikaivoshankkeiden kaatuminenkin, että kansalaisliikkeillä on merkitystä. Janne Länsipuron arvion mukaan ilman liikehdintää Loviisan normaalisti ydinvoimamyönteinen valtuusto olisi hyväksynyt diilin.

Hyvä me, tämä oli makea erävoitto. Onnittelut menestyksekkäästä taistelusta Länsipuron Jannelle ja kumppaneille!

Jaa sivu: