— Griinari Leena

Paikallista kokoomuspolitiikkaa!

Mielenkiintoista miten tässä vaalivauhdissa aatteet vaihtuu ja muuttuu! Viikonloppuna Häkämies ilmoitti kannattavansa peruspalveluja ennemmin kuin kulttuurikeskusta satamaan. Tänään valtuutettu Ylämäki (kok) haukkui Kotkan kulttuuria mahtipontiseksi ja kyltymättömäksi. Kirjoitus oli erittäin populistinen, mutta osittain olen samaa mieltäkin. On totta, ettei Kotkalla ole nyt varaa mihinkään kulttuuri- ja kongressikeskukseen eikä muihinkaan uudisrakennuksiin - tämän esitin jo valtuuston budjettikokouksessa. Sen sijaan olen vähän erimieltä tuosta Karhulan vanhan puukoulun kunnostamisesta: aina ei tarvitse valita halvinta vaihtoehtoa, jos vanhaa peruskorjaamalla voidaan säilyttää arvokkasta rakennuskulttuuria jälkipolville. VAnha puukoulu olisi mitä loistavin kulttuuripiste Karhulaan, jota nimenomaan pitää kehittää palvelujen suhteen. SAmoin en olisi heti tyrmäämässä taidemuseohankettakaan, vaikka toki aina asetan koulutuksen tarpeet sen edelle! Jotain viehättävää on ajatuksessa muuttaa nykyinen museo taidemuseoksi. Eiköhän saarelta löytyisi lyseolle lisätiloja muualtakin! Totta on, että kotkalainen kulttuuri voi hyvin. Mutta mitään uusia rakennuksia me emme tarvitse - sisältö on se, mitä pitää kehittää!
Jaa sivu: