— Griinari Leena

Päivä ehdokkaan elämästä

Huh! Eilisessä päivässä tiivistyy kaikki oleelliset piirteet tästä kampanjaelämästä. Aamusta hoitelin käytännön asioita: korjasin opinnäytetöitä, sain Laanniemen Arjan hakemaan 200 antologiaa kaupungintalolle - ne jotka menee kouluille puoleen hintaan sen ns. kaupunginhallituksen avustuksen vastikkeeksi!! - ja tein myyntisopimuksen matkailutoimiston kanssa. Eli kaupungintalon alakerrasta niitä nyt sitten saa! Klo 11 olin haastattelussa Ankkurissa ja klo 12 alue-tv:n ja -radion haastattelussa kirjastossa. Sitten huimaa vauhtia kotiin kirjoittamaan mielipidekirjoitusta, oikolukemaan KymiDesignin artikkeleja (leipätyö) ja taas takaisin neljäksi kirjaston aulaan myymään antologiaa kirjastotoimenjohtajan erityisluvalla Runeberginpäivän kunniaksi. SAin muuten myytyä parisenkymmentä! Mutta päivän takaisku: ensimmäinen opettajani Leila Pihlajaniemi odotti minua jo kirjaston aulassa ja ensimmäinen kysymys: miksen ollut veteraaniopettajien paneelissa tänään klo 12! VAin vihreät puuttuivat. Jotenkin taas tipahti pohja vähäksi aikaa. En ollut kuullutkaan koko paneelista - olisin varmasti pystynyt vaihtamaan alue-tv:n haastatteluajan, jos olisin tiennyt paneelista. Aamulla lehdessä nimittäin luki, että VETERAANIEN paneeli ja ajattelin, että kun ei minua ole kutsuttu, niin en sitten mene. Jos olisin tiennyt, että kyse oli veteraaniOPETTAJIEN paneelista, olisin ilman muuta mennyt paikalle kutsumattakin! Tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu! Tiedonkulku on ongelmallista aina, kun ihmiset tekevät paljon ja kiireessä. Eikä ketään voi syyttää, kun kaikki yrittävät parhaansa vähillä resursseilla. JOtenkin vaan tuntuu, että kun kaikkea yritetään nykyään organisoida isoiksi yksiköiksi, niin eikö se juuri aiheuta tämän tiedonkulun ongelman. Kun asioita hoidetaan kaukaa, ei voi olla asiantuntijuutta kaikkiin olennaisiin asioihin. Eikä ymmärrä asioiden merkitystä samalla tavalla kuin lähellä oleva. Harmittaa vieläkin! Mutta tämä nyt on vain yksi takaisku! Toinen harmitus eilen tuli, kun kirjastossa vilkaisin tavoistani poiketen Viikko-Eteenpäitä: Hämäläinen siellä taas mollasi vihreitä vanhaan tapaansa ja syytti meitä siitä, ettei käytetä tilaisuutta hyväksemme ja osallistuta energia- ja ilmastokeskusteluun. Voi, voi! Ensinnäkin olen itse saanut julkisuuteen ainakin viisi ilmasto- ja energiapolittista mielipidekirjoitusta ja moneen eri lehteen ja muut vihreät vaikka kuinka monta! Tiedän kuitenkin kuinka paljon kirjoituksia jää julkaisematta, etenkin Helsingin seudulla, kun lehtien linjoista määrää joku muu ajattelutapa kuin vihreä! Että hyvähän se on ex-vihreän nykydemarin piikitellä, kun valtamedia on kuitenkin tietyn omistajapolitiikan hallussa. Ai niin, illalla nukahdin Anna-Leena Härkösen Juhannusvieraan viereen ja heräsin sammuttamaan lukuvalon joskun kahdentoista jälkeen. VAuhdikas päivä antoi hyvän yöunen! :-)
Jaa sivu: