— Griinari Leena

Vihreästä ärhäkkyydestä

Pekka Posti oli tuohtunut vihreiden hyökkäävästä kirjoittelusta tänään sekä Ankkurissa että Kymärissä. On totta, että ainakin itse olen harjoittanut aika aggressiivista oppositiopolitiikkaa, niin Kotkassa kuin myös valtakunnallisissa asioissa näissä vaalienaluskeskusteluissa. Ja se tietysti kohdistunut valtaapitäviin demareihin hyvinkin usein. Epäkohtiin puuttuminen on kuitenkin ainoa tapa tuoda esille erot vihreiden ja valtaa pitävien puolueiden välillä. Sen verran rutiinia minulla kuitenkin jo on, että ymmärrän asioiden riitelevän, en ihmisten. Usein olenkin sanonut esim. Sirpalle, että sorry, tuli taas vähän pahaa tekstiä, älä ota henkilokohtaisesti. Toivon vain, että demarit seuraavat Halosen tietä, eivätkä sorru lipposlaisuuteen. Siitä ydinvoimalasta kun kerta kaikkiaan on esisopimukset tehty ulkomaisten yrittäjien kanssa – ei siitä suomalaista saa enää pesemälläkään. Kyllä Suomen työllisyys ja hyvinvointi tulee lähinnä suomalaisen energian innovaatioista ja konkreettisesta tekemisestä. Ei epävarmasta ja vaarallisesta ydinvoimasta – kuten tämä demarienkin Tarja on ymmärtänyt! Monen kansalaisen arkeen varmaan kuuluu kahvinkeitin, lohkolämmitin ja jouluvalot - kuten Pekka ilmaisi – näistä mikään ei vaan satu kuulumaan minun arkeeni. Siitä huolimatta en ole koskaan nostanut syyttävää sormeani, että ai, ai Pekka, ei saa tuhlata energiaa jouluvaloihin kun kynttilöitäkin voi polttaa. Vihreys ei myöskään kiellä eikä syyllistä yksityisautoilua silloin, kun se asuinpaikan tai työmatkan takia on välttämätöntä. Se, että itse yritän noudattaa ekologista elämäntapaa, ei oikeuta minua vaatimaan muilta samaa. Voin vain olla esimerkkinä, ideoida ja tiedottaa - ja pyrkiä sinne Arkadianmäelle säätämään lakeja, jotka ohjaisivat ihmisten käyttäytymistä energiataloudellisempaan suuntaan. Mutta oppositiossa on hyökättävä - asioihin, ei ihmisiin - muuten voi vaihtaa harrastusta! JOskus olen ajatellut, että minun poliittinen ärhäkkyyteni on aika kaukana tästä normaalista, lempeästi olemuksestani! Vai purkaanko vain politiikkaan jotain aggressoita, jotka muuten ei pääse purkautumaan...
Jaa sivu: