— Heidi Hautala

EU:n toiminta kaipaa avoimuutta

Euroopan unionissa tarvitaan lisää avoimuutta. Saman totesi myös Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien valiokunta, joka äskettäin hyväksyi EU:n avoimuutta käsittelevän raporttini. Vuosia 2009-2010 arvioivassa raportissa todetaan muun muassa asiakirjajulkisuudessa olevan vielä paljon parantamisen varaa.

Vuonna 2009 voimaan tullut Lissabonin sopimus lisäsi kansalaisten oikeuksia saada EU-asiakirjoja. Vuosiraportin mukaan nämä oikeudet eivät ole toteutuneet riittävästi. Avoimuutta tarvittaisiin lisää erityisesti neuvoston lainsäädäntötyöhön. Parlamentin on nyt aika siistiä oma pesänsä ennen kuin se voi toimia esimerkkinä muille.

Oheisella videolla kerron tarkemmin siitä, mitä opittavaa Unionilla on raportin sisällöistä. Video on englanninkielinen.

Jaa sivu: