Löydä ehdokkaasi

Vihreillä on näissä vaaleissa enemmän ehdokkaita kuin koskaan ympäri Suomen. Löydä oma ehdokkaasi!

— Heli Järvinen

3.1.07 Liikalihavuus tappaa jo aliravitsemusta enemmän

Jo otsikko vakuuttaa siitä, että terveyden edistämisestä pitäisi tehdä oma politiikkaohjelma seuraavalla hallituskaudella. Se voisi näkyä monin käytännön keinoin: uusina pyörätieverkostoina, epäterveellisten ruokien ja juomien haittaverona, mielenterveyspotilaiden nopeana hoitotakuuna, liikunnan lisäämisenä kouluissa ja yhteisöllisinä asumisratkaisuina. Ja mitäkö toimet maksaisivat? Jo kysymys on väärä, sillä tosiasiassa ne säästäisivät miljoonia euroja hoitomenoissa. Toimilla on kiire, sillä WHO:n arvion mukaan liikalihavuus tappaa maailmassa jo nyt enemmän ihmisiä kuin aliravitsemus. Ylipainoisten määrän arvioidaan vielä nykyisestään lähes kaksinkertaistuvan kymmenen vuoden kuluessa.
Jaa sivu: