— Heli Järvinen

Loma ohi ja pää täynnä ajatuksia

Loma on ohi, ja elokuu on jo varattu täyteen maakuntatapahtumia. Lämpimät vedet, uni ja liikunta ovat tehneet tehtävänsä ja häntä heiluu taas entiseen malliin. Kesää rytmittivät lukuisat kulttuuritapahtumat. Konsertit, näyttelyt, teatteri, oopperat ja kansanooppera herättivät ajatuksia jokainen omalla tavallaan, vaikka omakohtaisuudessa Romu-Heikkiä ei mikään voitakaan. Esityksessä Romu-Heikin lisäksi yksi juonellinen päähenkilö on nikkarmies, joka on isoisäni. Näin koko ooppera on pala omaa historiaani. Oopperassa nuoret miehet rikkovat nikkarmiehen kodin ikkunoita, minkä takia nimismies vaatii heille rangaistusta. Nikkarmies uskoo kuitenkin enemmän anteeksipyynnön voimaan, ja lopulta nuoret miehet käyvätkin lakki kourassa pahoittelemassa tekoaan, ja sopu syntyy loppuiäksi. Tämäntyyppistä sovittelua kannattaisi nykyäänkin harrastaa vielä enemmän!
Jaa sivu: