— Heli Järvinen

Urheilullisia joulunalustunnelmia

Kirjoitan tätä junassa torstai-iltana, sillä koko ajan voimistuva flunssa pakottaa heittämään pyyhkeen kehään. Päivä kerrallaan olen sinnitellyt, mutta nyt alkaa naapurien kommentit ja katseet olla jo viiden pisteen vihjeen arvoisia, joten parasta poistua kotiin. Junassa joudun tällä kertaa pohtimaan urheilua, kun HS:n kolumnissa toimittaja pohtii sitä, miksi ihmeessä vuoden urheilijaksi valittiin keihäänheittäjä eikä autonkuljettaja. Kirjoittajasta valitsijat elävät maailmassa, jossa todellisuudella ei ole sijaa. Mutta onko sittenkin kirjoittajan oma todellisuuden kuva hämärtynyt? Kumpi on urheilija, keihäänheittäjä vai ratinpyörittäjä? Ehdotan reilua testiä: pistetään molemmat juoksemaan Cooperin testi ja katsotaan, kumpi voittaa. Lopputuloksena saattaisi olla tosin, että kakkoseksi tullut Virpi Kuitunen pesisi molemmat, ja sitä riskiä miehet eivät uskaltane ottaa...
Jaa sivu: