— Heli Järvinen

Vähän erilainen joulu

Vuosi sitten tähän aikaan olin vuohiostoksilla ja leipomusten parissa. Tänä vuonna joulu on vähintään yhtä odotettu, mutta jo nyt on selvää, että jotain perinteisestä tunnelmasta jää uupumaan. 86-vuotias äitini, meidän kaikkien mummi, on uupunut vuodehoitoon, eikä pysty enää osallistumaan joulun viettoon. Kovaa vauhtia etenevä dementia tuottaa mielelle tepposia, mutta silmien pilkettä sekään ei ole onnistunut sammuttamaan. Nyt siis valmistaudumme viettämään joulua mummin sängyn vieressä. Lahjojen antamisen sijasta me tuemme nyt toisiamme. Silti elämä kuuluu elettäväksi, ja kuten Sinuhe Egyptiläinen kehottaa, malja on nautittu täytenä. Nauttikaa siis perheistänne ja läheisistänne, rauhoittukaa, rentoutukaa ja ulkoilkaa. Lämmintä Joulua kaikille!
Jaa sivu: