— Heli Järvinen

Retkiluistelu kannattaa aloittaa heti

Jos uuden vuoden lupauksenne on vielä tekemättä, tarttukaa toimeen viimeistään nyt: aloittakaa retkiluistelu! Itse olen innokas urheilun harrastaja: Matkaan on mahtunut klassista balettia, suunnistusta, lentopalloa, pesäpalloa, sulkapalloa, tennistä, punttisalia, karatea, maratonia, hiihtoa, rullaluistelua jne. 30-vuotiaana päätin vielä, että korkkaan yhden uuden lajin vuodessa. Hienoja kokemuksia kaikki, mutta retkiluistelu vapailla jäillä vie sielun. Kuluneen kuukauden vapaahetket ovat kuluneet ulkona liukkailla jäillä milloin vasta- ja myötätuulessa, milloin vesilammikossa ja milloin railoja väistellen, mutta koko ajan lähes hurmioituneena suomalaisesta luonnosta ja kirkkaista vesistä. Olenkin tänä talvena tajunnut, että jos oma jumalani jossakin luuraa, niin juuri Puruveden peilikirkkailla jäillä tapaaminen hänen kanssaan on helpointa järjestää.
Jaa sivu: