— Heli Järvinen

Kumpaa koiraa ruokit?

Viime juhannuspäivänä vajaa 90-vuotias äitini tunsi pahaa painetta sydämessään. Siis ei muuta, kuin aamukymmeneltä päivystykseen 30 kilometrin päähän kaupunkiin. Yllättäen päivystys oli melko täynnä muitakin avun tarvitsijoita, ja koko ajan tuli lisää sellaisia, joilla oli käsi murtunut, jalka poikki tai jotain muuta äkillistä hoitoa kaipaavaa. Odotusajat venyivät ja venyivät, ja odottajien ilmeet kiristyivät. Viiden, kuuden aikaan hoitaja kävi pahoittelemassa jokaiselle odottajalle henkilökohtaisesti aikojen venymistä. Vastauksena oli tuhinaa ja hammasten kiristystä. Äitini kommentti viivästykseen oli:"Voi ei se mitään, kun teillä on niin hyvät ristikotkin". Kun loppujen lopuksi pääsimme kotiin iltakymmeneltä -12 syömättömän tunnin jälkeen, totesi äitini autossa:"Tämähän on ollut kuin huviretki, kun on saatu koko päivä olla yhdessä, eiköhän käydä sen kunniaksi ostamassa pitsat". Silloin ajattelin, että juuri niin se menee. Meissä jokaisessa asuu kaksi koiraa: toinen, joka haluaa koko ajan löytää vikoja ja ongelmia ja toinen, joka näkyy ympärillään valoa ja iloa. Kumpaa koiraa sinä itsessäsi ruokit?
Jaa sivu: