— Heli Järvinen

Jo joutui armas aika

Taas on kevätjuhlien ja iloisten valmistujaisten aika. Lämpimät onnittelut kaikille koulunsa päättäville, ylioppilaille ja ammattiin valmistuville. Viettäkää aurinkoinen ja ansaittu kesäloma!

Koulun loppu on monelle iloisen perhetapahtuman lisäksi myös helpotus terveydelle, sillä puolet Suomen kouluista kärsii erilaisia oireita aiheuttavista kosteusvaurioista.

Kesäloman pitäisi olla myös opettajille levon eikä hampaiden kiristelyn aikaa. OAJ:n tilastojen mukaan talvikaudella työttömänä on 4000 opettajaa, mutta kesäkaudella heitä on 8000. Kaikki opettajat olisivat kesälomansa ansainneet, mutta kuntatyönantaja kohtelee määräaikaisia opettajia epäoikeudenmukaisesti ja päättää heidän työsuhteensa toukokuun lopussa. Opettajien palkkauksen tasoa perustellaan usein pitkällä kesälomalla. Pitkä kesäloma ilman palkkaa ei kuitenkaan ole sitä, mistä ammattiin valmistunut nuori opettaja on haaveillut.

Töitä kouluasioista päättävillä siis riittää. Syksyllä valittavat kunnanvaltuustot ovat kovan paikan edessä päättäessään hankkeiden kiireellisyysjärjestyksestä.

Itse lähden valmistamaan ja valmistautumaan tänä iltana esikoiseni huomisiin lakkiaisiin. Tuttavani arveli meidän perheemme hyödyntävän pitopalvelua. Minä myönsin, että juuri näin tapahtuu. Koska pitopalvelu koostuu minusta ja muusta perheestä, on ainakin reklamaatio-osoite hyvin selvillä. Energiaa siis myös juhliin valmistautuville vanhemmille!

Jaa sivu: