— Heli Järvinen

Aids-tiedot päivityksessä

Heinäkuun loma on vietetty ja elokuu alkoi poikkeuksellisen kiinnostavissa merkeissä XVII Aids-konferenssin parissa Meksikossa. Aihe on omakohtainen, sillä reilut 20 vuotta sitten, kun tauti tuli julkisuuteen - ja Suomeen, sain tehdä aiheesta useita juttuja tv-uutisiin: hoitokeinoista, leviävyydestä ja ennakkoluuloista. Paljon on tapahtunut 20 vuodessa, mutta ennakkoluulot ovat edelleen vahvoja. Hiv-positiivisuudesta ei edelleenkään ole yhtä helppo kertoa kuin lonkkaleikkauksen tarpeesta. Samaan aikaan tauti tekee edelleen tappavaa jälkeä: pelkästään Afrikassa asuu yli 30 miljoonaa hiv-positiivista ja yli 3 miljoonaa ihmistä kuolee tautiin vuosittain. Siksi on hienoa nähdä, miten 20 000 eri alojen ihmistä ympäri maailmaa on kokoontunut pohtimaan, miten tulevaisuudesta saataisiin edes hieman valoisampi.
Jaa sivu: