— Heli Järvinen

Ei se hyvä palkka vaan hyvä mieli

Naiset ovat kyselytutkimuksessa vahvistaneet sen, mitä olen pitkään väittänyt: työssä viihtymisessä tärkeintä ei ole hyvä palkka vaan hyvä mieli. Hyvä työilmapiiri, mielekkäät työtehtävät ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ovat niitä työpaikan suoloja erityisesti 40-60-vuotiaille naisille. Lohdullista on se, että hyvä palkka on työssä viihtymisen kannalta vasta kuudentena. Lohdullista siksi, että muut ilmapiirin parantajat eivät läheskään aina riipu rahasta vaan tahdosta ja yrityksestä. Esimiehellä on jatkossa entistä vaativampi rooli työntekijöiden psyykkaajna ja kannustajana. Työntekijöitä pitää kuulla ja heidän etuaan ajaa. Hienoa on budjettikeskusteluiden ja eipäs-juupas-väittelyn keskellä kuulla se, että naisten elämänlaatututkimuksen mukaan joka neljäs 40-60-vuotias suomalaisnainen arvioi elävänsä lähes unelmaelämää. Nyt töitä pitää tehdä sen eteen, että tämä joukko kasvaisi. Erään tutkimuksen mukaan tulot ja onni kulkevat käsi kädessä 20 000 euron vuosituloihin asti. Sen jälkeen onni ei enää seuraa palkkakehitystä. Raha ei siis tuo onnea, vaan sitä pitää etsiä perheestä, terveydestä, ystävistä, liikunnasta eli asioista, joihin voimme vaikuttaa tuloista riippumatta.
Jaa sivu: