— Heli Järvinen

Kyselytunnin metsäriitaa

Omituista on kuunnella vuorotellen eri puolueiden puheenvuoroja, joissa voivotellaan sitä, että puukaupassa on nyt vain myyjiä, ei ostajia. Totta on, että puukauppa on hidastunut, mutta meillä olisi erinomainen keino pistää siihen vauhtia: syöttötariffi eli takuuhinta metsäenergialle. Tämä päätös loisi välittömästi kysyntää metsäainekselle ja edistäisi myös pusikkojen ja ryteikköjen puun kasvua, kun risukot kannattaisi karsia pois kasvua hidastamasta. Päätös toisi kaivattua vauhtia ilmastopolitiikallemme. Samalla metsäenergian syöttötariffi olisi erinomaista elvytystä ja alueellistamispolitiikkaa niille haja-asutusseuduille, joilla työpaikkoja on yleensä vähiten. Tämän olisin halunnut sanoa myös kyselytunnilla, mutta taas iski vanha todellisuus vastaan: ensimmäisen kauden kansanedustaja kun saa puheenvuoroja vain armopaloina.
Jaa sivu: