— Heli Järvinen

Maahanmuuton haastekerroin kovenee

Me kipuilemme täällä vuosittain muutamien tuhansien turvapaikan hakijoiden kanssa samaan aikaan, kun Espanjan yhteen maakuntaa saattaa kuukaudessa tulla lähes 20 000 pakolaista. Vastaavasti Irakin naapurimaihin virtaa jopa miljoonia ihmisiä. Ja tämä on vasta alkua. Kun maailmassa nyt on kotinsa jättäneitä noin 150 miljoonaa, on heitä arvion mukaan vuonna 2020 jopa 850 miljoonaa! Ei voi olla kenenkään etu, että pakolaismäärien kasvaessa vastaanottokeskuksissa ympäri Eurooppaa pyörii samanaikaisesti tuhansia sellaisia ihmisiä, jotka eivät niihin kuulu joko Dublin-perusteisesti tai muista syistä. Tästä syystä tulen ehdottamaan viikonlopun puoluekokouksessa, että vihreät järjestäisivät maahanmuuttopoliittisen seminaarin, jossa omaa näkökulmamme maahanmuuton uhkiin, riskeihin ja mahdollisuuksiin saatettaisiin ajan tasalle.
Jaa sivu: