— Heli Järvinen

Valkoiset paperit kannattaa jättää hyllyyn

Yli puolet maapallon alkuperäisistä metsistä on hävinnyt, ja vain pieni osa jäljellä olevista metsistä on suojeltu ja säilyttänyt luonnontilansa. Paperituotteiden valmistukseen käytetään noin puolet maailman kaupallisesta puutavarasta. Suomalaiset kuluttavat noin 200 kg paperituotteita henkeä kohden vuodessa. Suomalaisten paperinkulutus on nelinkertainen maapallon keskivertoasukkaaseen verrattuna. Näin äkkiseltään ajatellen voisin pärjätä pienemmälläkin paperimäärällä! Kaikkein turhauttavien tieto on se, että noin puolet maailmassa tuotetusta paperista kuluu pakkauksiin. Mitä siis on tehtävissä? Paperin kulutuksen vähentämisen voi aloittaa laittamalla postiluukkuun ei mainoksia kiitos -tarran. Lisäksi voi alkaa boikotoimaan turhia pakkauksia. Muoviputkilossa olevaa hammastahnatuubia kun ei vaan tarvitse laittaa enää pahvipakkaukseen. Kannattaa myös suosia kierrätyskuidusta valmistettuja paperituotteita. Nyrkkisääntö on se, että kaikkein valkoisimmat tuotteet kannattaa jättää kaupan hyllylle, sillä ne todennäköisimmin eivät ole kierrätystuotteita.
Jaa sivu: