— Heli Järvinen

Terveiset maanpuolustuskurssilta

Viikko takana ja 2,5 viikkoa edessä. Tiukalla aikataululla me maanpuolustuskurssilaiset tutustumme yhteiskunnan kaikkiin osa-alueisiin kriisitilanteita silmällä pitäen. Ohjelman lomaan on ujutetu harjoitus, jossa me 42 osallistujaa todella yritämme ratkoa ja selvittää kansainvälistä kriisitilannetta. Harjoitus on vilpittömän hyödyllinen ainakin minulle, sillä harjoituksen pääministeriksi valittuna saan harjoitella yhteistyötä tasavallan presidentin, oikeuskanslerin, EU-maiden, ministeriöiden ja eduskunnan kesken.

Tänään saimme myös tietää, mikä on kurssilaisten keskimääräinen olemus: 47-vuotias juristi Helsingin ja Espoon rajalta. Jos pitäisi valita yksi nimi, se olisi Juhani. Tuonen siis kurssille tarpeellista väriä itäsuomalaisena naisena.

 

Jaa sivu: