— Heli Järvinen

Puvulla kunnioitusta Kööpenhaminalle

Kööpenhaminassa on käynnissä planeettamme kannalta elintärkeät neuvottelut: maailman maat ovat kokoontuneet yhteen päättämään yhteisistä päästörajoituksista ja päästöjen supistaminen maksumiehistä. Sopimuksen pitäisi antaa vastauksia ainakin kehittyneiden maiden keskipitkän aikavälin (2020) päästötavoitteisiin, kehitysmaiden keskipitkän aikavälin toimiin sekä lyhyen ja keskipitkän aikavälin rahoitukseen ilmastotyöhön kehitysmaissa.

Itse en Kööpenhaminaan pääse, mutta iloitsen siitä, että tämänvuotinen linnanpukunikin oli omistettu tähän tarkoitukseen. Idearikkaiden nuorten naisten Jonna Perälän ja Jenni Pylvänäisen vanhoista verhoista –jo toisen kerran- toteuttama puku kuvaa Kööpenhaminan neuvottelujen hengessä jäävuoren sulamista. Puvun taustalla oli huoli jäätiköiden sulamisesta. Pääroolissa olivat vanhat pitsit ja napit, jotka jäävuoren lailla ryöppysivät alas välillä pieninä puroina ja välillä suurempina tulvina. Ja tämä kaikki yhdessä puvussa!

Suuri kiitos siis Jennille ja Jonnalle sekä kaikille pukuun nappeja lahjoittaneille itäsuomalaisille! Teidän tuellanne iloitsin yhteisestä ponnistuksesta ja yritin kantaa pukuni kunnialla. Ihan riippumatta julkisesta palautteesta itse oli pukuun enemmän kuin tyytyväinen.

 

 

Jaa sivu: