— Heli Järvinen

Lisää kyytejä veteraaneille ja muille eläkeläisille

Päivän lehti kertoi, että savonlinnalaiset veteraanit pääsevät toukokuun alusta alkaen matkustamaan ilmaiseksi Savonlinnan paikallisliikenteen linja-autoissa. Loistava arkipäivää, osallistumista ja vierailuja helpottava kädenojennus, jonka kustannus ei päätä huimaa. Busseja on arvioitu hyödyntävän vajaat sata veteraania eli vajaat neljäsosa kaikista savonlinnalaisveteraaneista.

Monessa muussa kaupungissa vastaava käytäntö on ollut jo pitkään voimassa jopa laajennettuna kaikkiin eläkeläisiin. Nyt olisikin aiheellista pohtia, niin Savonlinnassa kuin muissakin kaupungeissa, kannattaisiko sama etuus ulottaa myös muihin eläkeläisiin. Rahat voisivat tulla aktiivisempana harrastamisena, parempana terveytenä ja osallistuvampana elämänä takaisin.

 

Jaa sivu: