— Heli Järvinen

Lusikka kauniiseen käteen

YK:n alaisen hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n viime ajat eivät ole olleet kummoiset. Ensin sen sähköpostiliikenteestä paljastettiin provosoivia viestejä ja sitten sen raportti jäi kiinni Himalajan jäätiköiden liitoitellusta sulamisaikataulusta. Ei siis ihme, että ilmastonmuutosskeptikot ovat saaneet ilkunnan aihetta. Siksi on hyvä, että nyt lusikka otetaan kauniiseen käteen ja selvitetään ulkopolisen tutkijalautakunnan avulla paneelin työt.

Se ikävä jäljelle jäävä totuus on kuitenkin se, että ilmastonmuutos etenee huolestuttavalla tavalla, vaikka tilapäisesti talvi koettelee meitä suomalaisia ja monia muitakin lähes historiallisella tavalla. Mutta vaikka ilmastonmuutoksen ymmärtää ja sen hidastamiseksi haluaa tehdä töitä, talvesta ei silti tarvitse pitää:)

 

Jaa sivu: