— Heli Järvinen

Tuhkan opetus

Niin katastrofaalinen kuin viikon kestänyt tuhkasade on lentoliikenteelle ollutkin, on se ollut hyvä muistutus maailmalle siitä, että logistiikka pitää pystyä hoitamaan toimivasti myös ilman lentoliikennettä. Toivottavasti tämä viikko on myös totuttanut ihmisiä hoitamaan työtehtäviään mahdollisuuksien mukaan etänä tai netti- ja muiden yhteyksien avulla, sillä totuus on se, että suuri osa kokouksista ja tapaamisista olisi hoidettavissa toisinkin.

Etelä-Savon Vihreät ovat halunneet ottaa uuden tekniikan haltuunsa jo ennen tuhkasadetta. Esimerkiksi kevätkokouksessa puhunut Heidi Hautala oli paikalla Skypen välityksellä ja kuva ja ääni toimi niin mainiosti, että Heidi pystyi jopa huomaamaan puheenvuoropyynnöt toiselta puolelta maailmaa. Aikaa säästyi, rahaa säästyi, vaivaa säästyi ja ennen kaikkea planeettaa säästyi, kun turha lentomatka voitiin välttää nykytekniikan avulla.

Tuhkan keskellä tuli ajatelluksi myös elämän perusasioita: miten toimia sitten, jos kulkuvälineet, sähköt ja nettiyhteydet ovat poikki. Ihmiskunnalle olisikin hyvä muistutus ja harjoitus elää jossakin kohtaa myös viikko ilman nettiyhteyksiä ja kännyköitä. Uskokaa tai älkää, elämä jatkuisi sittenkin.

 

Jaa sivu: