— Heli Järvinen

Sunnuntaiaukiolossa kävi, kuten arveltiin

En voinut äänestää sunnuntaikaupan vapauttamisen puolesta, koska sen pelättiin vaikeuttavan pienten yritysten tulevaisuutta, siis juuri niiden, jotka työllistävät paljon ja tuottavat suhteessa suurempiin vähän.
 
Vaikka laki on ollut voimassa ja kaupat auki sunnuntaisin vasta puoli vuotta, pelot ovat käyneet jo toteen: Isot supermarketit ovat lisänneet myyntiään alkuvuonna lähes 4 prosenttia, kun samaan aikaan pienmyymälät ovat menettäneet myyntiään lähes 9 prosenttia. Ero on kasvanut vielä lisää koko ajan kevän edetessä.
 
Tulevaisuus näyttää siis kohtalokkaan karulta monille maaseudun pikkukaupoille ja kaupunkienkin erikoisliikkeille, joissa vaaditaan vahvaa osaamista sekä yrittäjän lujaa omaa työpanosta.
 
Nyt pitää miettiä, miten tilannetta voisi muuttaa. Jos muu ei auta, on tehtävä aloite sunnuntaikaupan kieltämiseksi kaupan suuryksiköiltä uudelleen.
Jaa sivu: