— Heli Järvinen

Täydelliset ruokaohjeet

Ruokatoimittaja Michael Pollan on ottanut itselleen tehtävän opettaa ihmiset syömään. Kuulitte oikein: opettaa syömään. Niin pitkälle kuin länsimainen sivistys on edennytkin, on se jo ohittanut oikean ruokailun periaatteet, ja niistä Pollan muistuttaa. Tässä hänen ohjeitaan: Vältä ruokia, joita mummosi ei tunnistaisi. Vältä ruokia, joilla väitetään olevan terveysvaikutuksia. Vältä ruokia, joita mainostetaan televisiossa, sillä ne ovat aina teollisia. Vältä ruokia, joilla on joka maassa sama nimi, kuten Bic Mac tai Pringles. Syö sen sijaan roskaruokaa, jos vain valmistat sen itse. Tuhlaa ruokaan, sillä hyvä ja terveellinen ruoka on yleensä huonoa kalliimpaa. Vältä tuotteita, joissa sokeri on 3 tärkeimmän raaka-aineen joukossa. Ohjeet ovat yksinkertaisia mutta selkeitä: pitäisikö meidän palata taas perusteisiin. Koen yhteenkuuluvuutta Pollanin kanssa. Lisäisin listaan vielä, että syö ruokaa, jonka valmistamiseen on kulunut aikaa. Siksi uskon leivinuuniin mikron sijasta, ja siksi ruoka valmistetaan raaka-aineista alkaen itse aina silloin kun se mahdollista. Ja siksi kiireen tai juhlan tullen voi aidosti herkutella tai vaan täyttää vatsansa sillä, mitä vastaan tulee.
Jaa sivu: