— Helka Linna

Eka blogielämä

Silläkin uhalla, että tästä kirjoittelusta tulee riippuvaiseksi, aloitan blogittelun. Voihan se olla, että näinkin voi maailman pelastaa... Tähänastiset vaalikampanjakokemukset ovat olleet ihan mukava kokemus siksi, että olen huomannut, että minulla on moneen kollegaan verrattuna melkoisen hyvät pohjat moneen asiaan - kiitos monipuolisen työ- ja harrastuskokemukseni sekä sen, että olen asunut sekä maalla että kaupungissa. Torstaina Pohjalaisen Team Vaasa -paneelissa vanhustenhoidosta tuli esille se, että raha on monen mielestä itseisarvo. Kuitenkin tiettävästi raha on keksitty vaihdon välineeksi eikä keräyskohteeksi. Sitä vaan, että jos inhimillisesti jokin ihmisryhmä tarvitsee parempaa hoivaa ja toimeentuloa, niinkuin vanhukset selvästi tarvitsevat, niin miksi ei sitten lainata rahaa tähän tarkoitukseen. Suuret ikäluokat tulevat ja menevät, kyllä valtio voi vallan hyvin ottaa 20 vuoden lainan. Joo, tiedän kyllä, että elämiseen ei saisi lainata jne..., mutta niinkuin sanottu, jos jollakin on hätä ja asiaa voi auttaa rahalla, niin silloin hankkisin rahaa vaikka lainaamalla. Mutta rahalla pelkästään ei kannata yrittää ratkaista vanhustenhoivaa. Innovatiivisia ratkaisuja on olemassa ja niitä on pakkokin luoda korkeatasoisen laitoshoidon rinnalle. Minä haluaisin viettää vanhuuteni jossakin muualla kuin kylmässä laitoksessa siihen saakka kun suinkin kynnelle kykenen. Haaveeni on, että löytäisin samanhenkisiä kavereita, joiden kanssa perustettaisiin osuuskuntamuotoinen yritys. Eläkerahat kimppaan ja vuokrataan/hankitaan iso talo. Itse valitsemamme henkilökunta tulisi tasavertaiseksi jäseneksi osuuskuntaan ja päätökset tehtäisiin demokraattisesti yhdessä - siinä ja arjen puuhissa jo olisi tekemistä, eikä tarvittaisi niin paljon keinotekoisia "ohjattuja virikkeitä". Siinä mukana menisi joku huonokuntoisempikin kaveri. Olisi yksityisyyttä mutta samalla yhteisön ja henkilökunnan ammattilaisten tuki. No, vaatii ehkä enemmän avaamista, mutta jatketaan toiste. Kandee muuten vilkaista Ruotsin malleja esim. sivulta http://www.coompanion.se/
Jaa sivu: