— Jaana Reijonaho

Epämääräisiä pressikutsuja

Jaana Reijonaho blogikuvaMaanantaina huomasin STT:n päivälistalta epämääräisen kutsun: "SDP:n puoluetoimisto kello 14". Ei siis tilaisuuden nimeä, ei pienintäkään vihjettä mistä olisi voinut olla kyse. Iltauutisista tilaisuuden tarkoitus sitten havaittiin – demarit olivat julkistaneet kampanjasloganinsa ja –ilmeensä. Demarit pelasivat varman päälle, päivälistalle ei päätynyt suinkaan kutsu, jossa ilmoitetaan rehdisti, että "SDP:n vaalisloganin ja kampanjailmeen julkistaminen". Tämä siksi, että pelätään ehkä etukäteen vuotoa ja sitä, että muut puolueet laittavat kilpailevan tilaisuuden päälle.

Puolueiden välisestä kilpailusta on tullut armotonta ja niin kuin sanotaan amerikkalaistyyppistä. Minusta tämä kilpailu ei ole enää edes amerikkalaistyyppistä – se on saippuaoopperamaista. Presidentinvaaleissa kokoomus aloitti venkoilun: keskustalla oli kampanja-avaus, joka oli etukäteen tiedossa ja yllätys, yllätys – miten sattuikaan, että juuri edellisenä päivänä pidettiin kokoomuksen avaus. (!)

Tulevana lauantaina on sitten se varsinainen SDP:n vaaliavaus. Sanotaan, että silloin piti olla kokoomuksenkin avaus, nyt kokoomus on siirtänyt avauksen perjantaiksi. Viime vuoden puolella ilmassa liikkui huhuja, että oli kovin, kovin vaikeaa saada demareista irti milloin heidän kampanja avataan. Tämän vuoden puolella tuota tietoa ei irronnut kokoomuksesta millään ilveellä. Tämä vedätys johtuu tietysti siitä, että kun kilpaileva puolue voi tehdä temput – pitää kampanja-avauksen tahallaan samana päivänä tai päivää ennen.

Sanotaan, että valtiovarainministeri Eero Heinäluoma olisi järjestänyt oman kampanja-avauksen tahallaan viime viikon keskiviikkona 24.1. sen vuoksi, että meillä oli samana päivänä kampanja-avaus. Olisiko meidänkin Vihreiden tiedotuksesta siis pitänyt infota toimituksia jotenkin salaperäisesti ja –myhkäisesti: "juu, meillä on siellä Lasipalatsissa sellainen info, tulkaa paikalle niin näette sitten" –tyyppisesti? Ettei vaan muut puolueet sais tietää...

Vanhaan hyvään aikaan, silloin 2000-luvun alussa yritettiin jopa puolueiden välillä sopia vähän sitä milloin on milläkin puolueella isompi kokous. Tätä myös toimittajat toivoivat, että ei olisi päällekkäisiä tilaisuuksia. Tällainen eettisyys ja avoimuus eivät enää näköjään ole kunniassa...Ties millaisia epämääräisiä infoja ja kutsuja vielä saakaan nähdä tämän vaalitaistelun edetessä...

Oli muuten todella ylimielistä eilen demareilta sanoa, että "vasemmistoliitto on ajanut itsensä sellaiseen nurkkaan, josta ei vaikuteta yhdenkään suomalaisen asioihin". Kuvastaako tämä jotenkin vaalislogania "me pidämme ääntä puolestasi"?

P.S. Putosi muuten pohjaa pois tältäkin päättelyltäni: SDP:n kutsussa oli mainittu mikä oli maanantain tilaisuuden tarkoitus,
kyseessä oli ollut tekninen virhe, että sillä STT:n päivälistalla ei ollut näkynyt tilaisuuden sisällöstä. Mutta muuten kyllä tämä tilaisuuksilla kilpailu ja tämä, että yritetään ajoittaa niitä päällekkäin että väliin eräänlainen salamyhkäisyys näiden osalta -
on valitettavasti olemassa oleva ilmiö.

Jaa sivu: