— Janina Andersson

Folkrörelse för Pekka Haavisto

Visst blir man glad över att uppleva den våg av energi och engagemang som råder inom Haavistos kampanj. Det är verkligen härligt att få delta i den här kampanjen för nu är stora krafter i rörelse och en positivitetens snöboll har börjat rulla framåt.

Den ena yrkesgruppen efter den andra tar ställning för honom, kulturfolk och konstutövare ställer upp, stora konserter ordnas för att stöda honom, på Facebook och Twitter frågar sig människor vad de kan göra för att hjälpa till.

Många är glada över detta lyft för tolerans och medmänskliga värderingar som Pekka Haavisto representerar. Hans ledarstil är att lyssna och föra öppna och ärliga dialoger. I stället för kortsiktigt vinstbegär vill han kämpa för en framtid också för våra barn.

Han vågar ta ställning för minoriteter och utsatta grupper i vårt samhälle, han talar om de mobbade, de som lider då inkomstklyftorna ökar. Till sina belackare räcker han fram handen i stället för att ta strid.

Eftersom Pekka själv hör till en minoritet, så har hans förståelse för oss finlandssvenskar alltid varit genuin. Fastän den finska median pressat honom ganska hårt, så har han alltid ändå försvarat t ex den obligatoriska svenskan i skolan.

Utomlands är han en känd och uppskattad människorättsaktivist och förhandlare. Han är en gentleman, språkkunnig och representativ. Kan vi få en bättre president?

Janina Andersson fd. riksdagsledamot (1995-2011)

Stina Engblom Colliander pensionär (och Janinas svärmor)

Jaa sivu: