— Johanna Karimäki

Yhteisvastuun puolesta

Suomi on suurten haasteiden edessä. Meillä on vastuullamme köyhyyden helpottaminen ja uuden kestävän kasvun luominen. Jotta hyvinvointi olisi todellista kaikille, on kansantaloutemme pärjättävä paremmin globaaleilla markkinoilla.

Tarvitaan kestävää kasvua ja sitä tukevaa kilpailukykyä. On kysymys talkoista, joihin jokaisen hyväosaisen on osallistuttava.

Tasavallan presidentti Niinistön aloittama keskustelu yhteisvastuusta ja lähimmäisen huomioimisesta on tervetullut. Vihreät kansanedustajat tukevat puhemies Heinäluoman ehdotusta toimia esimerkkinä alentamalla kansanedustajien palkkioita.

Yksittäisiä oikeudenmukaisia eleitä tärkeämpää ja tehokkaampaa on kuitenkin tehdä rakenteellisia päätöksiä. Kasvaneita tuloeroja on kavennettava kiristämällä verotusta tuloasteikon yläpäässä ja nostamalla köyhimpien perusturvaa.

 

Jaa sivu: