— Johanna Laakso

Nukkuvien kosto päättäjille

Miksi ihmiset ovat sitä mieltä että kun he jättävät äänestämättä, tai äänestävät tyhjällä kupongilla, se on joku mielenilmaus? Kuinka moni läpipäässyt kansanedustaja suree niitä ääniä joita ei saanut, tai joku kilpailija saanut? Ja taas ne jotka eivät päässeet läpi surevat lähinnä niitä ääniä jotka kilpailijat sai. Luin keskustelupalstoilta taas monia mielipiteitä siitä että kun ei löydy ketään jota voisi äänestää, niin jätän äänestämättä ketään, sittenpähän tietävät että kukaan ei kelvannut. Kyllä minä olen sitä mieltä että jos ei pienistäkään puolueista tai sitoutumattomista kansalainen löydä sopivaa ehdokasta, on parempi alkaa itse ehdokkaaksi. Jos ihminen ei äänestä, hänen äänensä hyödyttää isoja puolueita, ja näinollen samat naamat on taas kansanedustajina, ja sama touhu jatkuu, mikään ei koskaan muutu. Jos ei äänestä ei ole mitään oikeutta valittaa mistään päätöksistä mitä päättäjät tekevät. Jotkut taas tykkää äänestää "voittajia" on kiva sanoa että äänestimpä Sauli Niinistöä niinkuin viistoistatuhatta muutakin ihmistä, ja me voitettiin! Niitä samoja naamoja on turvallista äänestää; kun se taas oli siellä marketin nurkalla, ja sanoi oikeen kädestä päivää ja oli niin ystävällisen oloinen kaveri, pitäähän sitä äänestää kun se on melkein kaveri... No, jos ihmisillä ei ole mitään huomautettavaa mistään asioista mitä edellinen eduskunta on saanut maassa aikaan, niin sinne vaan samat tyypit jatkamaan hyvää työtä. Ihmettelen vaan niitä hallituspuolueiden vaalilupauksia, miksi lupailla jotain mitää tekee jos saa ääniä, miksi ei voi mennä huomenna töihin ja korjata kaikki epäkohdat samantien, kun on kerta valta viime vaaleissa saatu. Selitys on että kun ne muut ei halua... miksi kaikki sitten kilpaa taas lupailevat kaikkea? Sanoisivat nyt kerrankin kenen syytä se on että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu!
Jaa sivu: