— Kerttu Hakala

Ai vihreätkö kokkareita?

Väite 1: Puolueissa ei ole enää mitään eroja. Väite 2: Vihreät ovat vain sinilevää eli kokkareita. Ha ha ha haah! Tänään kannatti nousta ylös! Olen aina tiennyt, että kummassakaan väitteessä ei ole perää, mutta nyt voin arvon lukijoille kaikille todistaa tämän. Ah, oletteko ikinä lukenut puolueiden sääntöjä? Oo, oo, oo, ne kertovat paljon! Vihdoinkin jostain löytyy edes vähäsen rehellistä kokoomuskieltä siitä, mitä kokoomuslainen ideologia on (kyllä, kyllä kaikilla on ideologia vaikka kuinka väittäisi tekevänsä vain reaalipolitiikkaa). Siteeraanpa siis Kokoomuksen sääntöjä, pykälää kaksi eli Puolueen tarkoitusta: Puolueen tarkoituksena on toimia seuraaville pääperiaatteille rakentuvien, puolueen ohjelmissa täsmennettyjen pyrkimysten toteuttamiseksi: - Suomen itsenäisyyden turvaaminen ja kansojen välisen ymmärryksen lisääminen kansainvälistä oikeudenmukaisuutta sekä väkivallatonta vuorovaikutusta edistämällä, - isänmaahan kohdistuvan kiintymyksen ylläpitäminen ja vahvistaminen, - yksilökeskeisyyteen perustuvan, ihmisen aineellisesti ja sosiaalisesti turvattuun elämään tähtäävän sekä jokaisen ihmisen henkisen kasvun ja persoonallisuuden laajentamisen oikeutta kunnioittavan yhteiskunnallisen vakaumuksen edistäminen ... Kokoomus siis haluaa ihan virallisesti tärkeimpänä tehtävänään turvata Suomen itsenäisyyden, toiseksi tärkeimpänä ylläpitää ja vahvistaa kiintymystä isänmaahan ja kolmantena edistää yksilökeskeistä yhteiskuntaa. Tadaa, siinä se on! Kokoomuslainen arvomaailma pähkinänkuoressa, Kokoomuksen kolme tärkeintä tehtävää (tekis mmieli kyllä sanoa, että pysyisivät siellä pähkinänkuoressa noine arvoineen). Kristillisdemokraattien säännötkin olivat aika hupaisaa luettavaa, heidänkin tärkein tehtävänsä on Suomen itsenäisyyden turvaaminen. Entäs sitten Vihreitten säännöt, Vihreitten tarkoitus? Meidän sääntömme sanovat näin: 3 § Puolueen tarkoitus Puolueen tarkoituksena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua, yhteiskunnallista ja alueellista oikeudenmukaisuutta, henkistä kasvua, tasa-arvoa ja kestävää kehitystä maailmanlaajuisesti. Puolueen tehtävänä on edistää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnallisessa päätöksenteossa sekä vaikuttaa poliittisiin ja valtiollisiin asioihin puolueen periaateohjelman mukaisesti. Minä olen oikeassa puolueessa, minä niin olen oikeassa puolueessa. Ja kokeilkaapa etsiä noita sääntöjä puolueiden sivuilta - ketkä haluavat olla avoimia, ketkä eivät...
Jaa sivu: