— Kerttu Hakala

Hyvinvointi

Valtuustossa on tänään tiedoksimerkittävänä asiana hyvinvointibarometri, joka on aika karua luettavaa. Oulun nuorisotyöttömyys on ihan järjettömällä tasolla, yläasteikäisistä viidesosa on kokenut vuoden aikana fyysistä uhkaa ja 7 prosenttia kiusataan kouluissa viikottain. Onneksi koulunkäyntiavustajia lisätään ensi vuonna. Lisäksi joukkoliikenteen matkustajamäärät laskevat aina vaan, ja tyytyväisyys joukkoliikenteeseen oli suurista kaupungeista toisiksi heikointa. TEHDÄÄN JOTAIN! Yhtä kohtaa barometrissä on pakko siteerata suoraan. Sairastavuusindeksi on siis Oulussa hälyttävän suuri muihi suuriin kaupunkeihin nähden. Barometrimme kertoo meille kuitenkin, että "Sairastavuusindeksin perustana olevat asiat kuten myös sairauspäivärahaa saaneiden määrä kertovat osittain kuntalaisten ja työntekijöiden tekemistä ratkaisuista hyvinvointinsa ja terveytensä ylläpitämiseksi ja parantamiseksi, ei aina välttämättä absoluuttisesta hyvinvoinnin ja terveydentilasta. Ne voivat ilmentää myös psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia." Siis anteeksi mi-TÄH? Sairastavuusindeksissä mitataan muun muassa työkjyvyttömyyseläkkeellä olevien osuutta ja erityiskorvattavien lääkkeiden saajien määrää. Jos tämä kertoo vain siitä, että oululaiset pitävät huolta terveydestään, niin jopas on. Onko kaikkea aina pakko yrittää selittää parhain päin, eikö voitaisi vaan myöntää että tämä juttu on nyt ihan päin helvettiä. Omasta hyvinvoinnistani vaikenen tällä kertaa.
Jaa sivu: