— Kerttu Hakala

Politiikan tasot

Olen mukana ylioppilaskunnan edustajistossa, kaupunginvaltuustossa ja maakuntavaltuustossa. Lisäksi toimin Oulun vihreissä nuorissa, Oulun vihreissä, Maan ystävissä ja vähän siellä sun täällä. Olen joskus miettinyt, onko joka puolelle änkeäminen vain huonoa vallanhalua - pitäisikö esimerkiksi edustajistotoiminnasta jättäytyä pois ja tehdä tilaa muille? En ole kuitenkaan malttanut. Edustajisto on paikka, jossa toimiminen on mulle melko helppoa, kun hommat on niin tuttuja (olen ollut ylioppilaskunnan hallituksessa vähän yli vuoden 2003-2004). Siellä saa vähemmällä rykimisellä ja potkimisella ja lobbaamisella enemmän aikaan, ja siellä toimiminen on innostavaa. Ja se, että on mukana muuallakin, "ylemmillä" tasoilla, tekee hommasta ehkä erityisen mielenkiintoisen. Aion siis edelleen nillittää Reilun kaupan kahveista, kaupunkiyhteistyöstä ja muusta pikkukivasta ylioppilaskunnassa.
Jaa sivu: