— Kerttu Hakala

Jag har ingen brottom, inte så mycket att göra

Jag planerade att skriva nånting som skulle göra läsare att kommentera mina fina tankar. Men jag bestämde mig att skriva på svenska istället. Har kollat Kaisa Lekas skissdagbok och är helt imponerad (det fanns svenska där också). Jag har undrat varför människor tänker att jag är en väldigt arbetsam människa. Det finns massor av människor som jobbar 8-16 och har barn! Det finn människor som verkligen pluggar och har hobbyer! Jag har inte riktigt arbetat för några månader nu. Jag har inte studerat alls. Jag har varit mycket med i politik, men hej, det är det enda jag har gjort! Det är inte så särskilt mycket, vet ni? Mitt jobb just nu är att skrika "Jag är här! Jag är en bra människa! Jag är en bra kandidat!" och "Det här är fel! Jag vill ha mer det där! Hör ni!". Min mening är att göra mig och alla orättviser i världen synliga. Men jag är inte särskilt arbetsam eller flitig. Det kan se ut som om jag alltid hade lite politik på gång, och det är kanske sant. Men jag har ingen brottom. Jag kommer sent p.g.a att jag har sovit för länge eller haft lite för lång promenad med hunden, inte för att jag hade tusentals stressiga möte (kanske nån gång har det varit så, ja, men mestadels är jag bara lite slarvig). Det är inte särskilt klokt att skriva på svenska efter att ha haft sin blogg i tidningen, men klokhet överskattas ju lite här och där. Jag vet att det finns massor av "yoda-språk" (som en vän sade om min svenska) och kanske några ord som inte riktigt finns i svenskan, men det är bara min mänsklighet, ni vet ju...
Jaa sivu: