— Kerttu Hakala

Mielenterveyden kustannukset

Vaalikoneissa on silloin tällöin aina vaikeita kysymyksiä, mutta luvut ovat mulle kaikista kinkkisimpiä muistaa. Täytin juuri mielenterveyden edistämis- tms vaalikyselyn, jossa kysyttiin mielenterveyshoitojen kustannuksia yhteiskunnalle. En ihan ollut selvillä, mitä tarkoitettiin eli mikä kaikki näihin sisällytetään, mutta ajattelin asiaa laveasti niin kuin mielestäni mielenterveystyötä pitää ajatella. En halunnut käyttää hakukoneita etsiäkseni tutkimuksen, josta tuo tieto löytyisi, vaan pohtia asiaa itse. Muistin, että jossain oli sanottu EU-maiden mielenterveysongelmien kustannuksiksi 3-4 prosenttia niiden bruttokansantuotteesta. Ajattelin, että plääh, kuiteski menee enemmän ja laskin sitten oman vastaukseni viideksi prosentiksi Suomen BKT:stä. Meni aika lailla yläkanttiin... Kyselyjä tulee paljon. Tähän mennessä olen täyttänyt vaalikoneita kai yli kymmenen, ja erillisiä kyselyjä on vähintään saman verran. Jotkut on osuvia ja hyviä, jotkut taas vähän turhakin johdattelevia. Yksittäisiltä ihmisiltä ei kysymyksiä ole vielä montaa tullut. Taitaa olla niin, että tasan kaksi ihmistä ovat lähestyneet kysymyksillä aikeenaan mahdollisesti äänestää minua. Toinen lähetti sähköpostia, toinen kyseli irc-galleriassa. Kysykää lisää, jos jokin epäilyttää! Myös vaalisivuille voi lähettää lisää kysymyksiä vastailtavaksi. Kerron mielelläni, miten asioiden minun mielestäni pitäisi olla ja miksi.
Jaa sivu: