— Kerttu Hakala

Päivän paneelikeskustelu ja herännäiset

Tänään oli paneelikeskustelu Kiimingin lukiolla. Käsiteltiin politiikkaa aika monipuolisesti: Euroopan unionin perustuslaillista sopimusta, aluepolitiikkaa, homo- ja lesboparien adoptio-oikeutta sekä tietysti opiskelijoiden taloudellista asemaa. Homo- ja lesboparien adoptio-oikeus kirvoitti taas aika kärkkäänkin keskustelun. Minusta asia on yksinkertainen: kyse on perheiden oikeuksista. Vanhempien oikeudesta lapsiinsa ja lapsien oikeudesta vanhempiinsa. Sukupuoli vaikuttaa vanhemmuuteen siinä missä yleensäkin asioihin, mutta se, että vanhempina ovat kaksi samaa sukupuolta edustavaa ihmistä ei tee perheestä mitenkään huonompaa. Sama koskee vihkimistä ja parin siunaamista: miksi homojen ja lesbojen rakkaus olisi arvottomampaa kuin heterojen (ja tarkistaako joku vihkiessään, että vihittävät varmasti ovat heteroita...)? Minusta rakkautta ei voi maailmassa olla liikaa enkä hyväksy sitä, että joltain parilta tämän rakkauden kirkollinen virallistaminen kielletään. Tiukimmat kannat näihin kysymyksiin ottivat odotetusti Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten keskustelijat. Kepulainen ja kokoomuslainen eivät olleet täysin tuomitsevia, mutteivät täysin hyväksyviäkään. Vasemmisto-Silla oli adoptio-oikeuden puolella aika vahvasti, mutta mulle vähän yllätykseksi ei ollut muodostanut kantaa tuohon vihkimiskysymykseen. Tuon pisteen naputtelemisen jälkeen huomasin yhden kappaleen puolivirkeää kreikanmaakilpikonnaa pyrkivän pois horrostuslaatikostaan. Otin otukset jääkaappihorroksestaan lämpenemään tänään - jännää! Tervetuloa kevääseen, pariskunta Horsti ja Nitton! Punakorvakilpikonna Ulf on vielä aika talvisella tuulella, mutta pikku hiljaa pitäisi alkaa ruokkimaan sitäkin useammin.
Jaa sivu: