— Kerttu Hakala

Budjetit, ruokavaliokysymys ja Ranua

Tajusin eilen, että joidenkin ehdokkaiden vaalibudjeteilla voisi helposti tuplata sen rahamäärän, minkä Oulun kaupunki vuosittain jakaa alueelliselle yhteistyölle eli asukastoimintaan. Pelottavaa. Munkin parin tonnin budjetilla saisi kyllä tehtyä vaikka mitä hyvää, mutta toisaalta voin edistää hyviä asioita sitten myös eduskunnassa. Multa kysyttiin, olenko kasvissyöjä, vegaani, joku. Olen kasvispainotteinen sekasyöjä, joka kuluttaa paljon lähiruokaa, luomua ja reilua kauppaa. Mulla on myös kasviskausia, joista yksi vois olla alkamassa juuri nyt. Viime aikoina on tullut syötyä enemmän lihaa kuin yleensä, ja siitä ei tule kiva olo fyysisesti eikä henkisesti. Täysin kokonaan kasvissyöjää musta ei ehkä kuitenkaan saa, sillä en halua liikaa rajoittaa syömistäni. Mä pelastan maailmaa muilla tavoilla ja uskon, ettei tuo mun ruokavalionikaan ihan pahiksin ole. Sen voin luvata, että ikinä en ala tupakoimaan. Tänään oli Oulun vihreiden kokous. Päätettiin tehdä retki Ranuan eläinpuistoon, jee! Toivottavasti saadaan mukaan paljon vihreästä toiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. Retki on siis vasta toukokuussa, 5.5. Sitä ennen ehtii toipua vaaleistakin. Mulle tulee aika paljon kysymyksiä nimenomaan nuorilta äänestäjiltä. Se tuntuu mukavalta, koska niistä ehkä osa on sellaisia, jotka on koulukiertueiden kautta innostunut miettimään äänestämispäätöstään vakavamminkin. Osa ei ehkä ilman tuota kiertuetta edes äänestäisi.
Jaa sivu: